ПРОГРАМА - ПРИЛЕПСКИ КАРНЕВАЛ - ПРОЧКА 2024

ПРОГРАМА - ПРИЛЕПСКИ КАРНЕВАЛ - ПРОЧКА 2024

15. МАРТ 2024 (петок) 12:00 часот:
ИЗЛОЖБА на рачноизработени тр
aдиционални маски/сурати

Свечено отворање и доделување на признанија

Локација: Центар за култура „Марко Цепенков“ Ликовен салон

16. МАРТ 2024 (сабота)

11:00-13:00 Презентација на народниот обичај АМКАЊЕ - Здружение Преродба

Етно состав Пиреј - Марко Солески и Антонио Трајкоски

Локација: Плато кај Градскиот Саат

17. МАРТ 2024 (недела)

11:00-14:00 - Robbie Ray Robot Show - Камена Бина

12:00 - Карневалска поворка

Дефиле на маски и настап на жонглери, кловнови, акробати, куклари

Траса: НУЦК Марко Цепенков / Булевар Гоце Делчев/ Плоштад Методија Андонов – Ченто - Централна бина

18. МАРТ 2024  (понеделник)
12:00
Одбележување на „Чист понеделник“

Традиционален заеднички ручек со Здружението Прилепски Мечкари

Локација: Манастир Св. Ѓоргија - Присад