Уличните уметници од „Статуа Фест“ дадоа посебен белег на „Прочка 2019“

Покрај дефилето на детскиот карневал, вториот ден од „Прочка 2019“ го одбележа и настапот на уметниците од „Статуа фест“ кои со живи статуи направија интерактивен перфомас за посетителите на карневалот во Прилеп. 

Уметниците од „Статуа фест“ продолжуваат со својот и во текот на утрешниот ден, кога ќе биде и главното дефиле на „Прочка 2019“. 

Во прилог погледнете ја галеријата од настапот:

 • FUN 1870
 • FUN 1885
 • FUN 1905
 • FUN 1939
 • FUN 1977
 • FUN 1996
 • FUN 2037
 • FUN 2059
 • FUN 2086
 • FUN 2120
 • FUN 2159
 • FUN 2234
 • FUN 2331
 • FUN 2416
 • FUN 2439
 • FUN 2469
 • FUN 2485
 • FUN 2372